Een flexijob bij Mise en Place

Wat verdien ik bij Mise en Place?

Als flexijobpers wordt je uurloon bepaald door je ervaring. Het basis uurloon bedraagt €11 bruto. Bij flexijob wordt je nettoloon gelijkgesteld aan je brutoloon. Zodra je meer ervaring hebt en doorgroeit naar jobcoach of projectmanager stijgt je brutoloon.

Moet ik ervaring hebben?

Je hoeft geen werkervaring in de horeca te hebben om bij ons te komen werken. Met onze e-learning module leer je eerst in theorie alles wat je moet weten over werken in de horeca, hospitality en evenementenbranche. Nadat je de e-learning hebt afgerond, zal je deelnemen aan twee trainingen op onze Mise en Place Academy. Hier leer je de kneepjes van het horecavak in de praktijk.Daarna word je op je werkplek intensief door een jobcoach begeleid tot je alle werkzaamheden beheerst. Aanvullend biedt Mise en Place trainingen aan, voor als je je nog verder wilt ontwikkelen op specifieke vakgebieden in de horeca.

Moet ik een kledijpakket aankopen?

Bij Mise en Place zijn we er trots op dat al onze jobpers in dezelfde kleding rondlopen. Daarom verwachten wij dat iedereen een kledingpakket aanschaft voordat je aan het werk gaat. In dit kledingpakket zitten twee overhemden, een pantalon, een gilet, stropdas, strikje, badge, kelnersmes, aansteker en een pen. Met dit kledingpakket hoor jij er ook helemaal bij!

Welke training kan ik bij Mise en Place volgen?

Als je bij Mise en Place wordt aangenomen volg je drie trainingen. Dit zijn de gastvrijheidstraining, de bedieningstraining en een bartraining. Buiten deze basistrainingen, bieden we echter nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een promotraining volgen als je in het promoteam zit, maar ook een communicatietraining of selectietraining als je door wilt groeien binnen Mise en Place.

Kan iedereen een flexijob doen?

Om de voorwaarden te begrijpen, moet je rekenen in kwartalen. Er zijn bepaalde voorwaarden verbonden aan het kwartaal waarin je je flexi-job wilt uitoefenen (Kwartaal T) en het 3de kwartaal voorafgaand aan je tewerkstelling (Kwartaal T-3). In kwartaal T-3 moet een werknemer minstens 4/5de gewerkt hebben. In kwartaal T mag je als flexi-werknemer geen arbeidsovereenkomst hebben met dezelfde werkgever waar je je flexi-job wil uitoefenen. Momenteel is dit dus wel enkel mogelijk voor loontrekkende werknemers die minstens 4/5de in dienst zijn en is het systeem niet toegankelijk voor zelfstandigen die iets willen bijverdienen.

Mag ik als flexijobper zoveel werken als ik wil?

Als flexijobper kan je onbeperkt bijverdienen met een flexi-job. Er staat geen limiet op het aantal uren en dus op het inkomen dat je mag bijverdienen met een flexi-job.

Heb ik als Flexijobper recht op vakantiegeld?

Ja. De Je vakantiegeld is meteen inbegrepen in je flexi-loon. Als je een loon van 11 euro per uur krijgt  is dat 10,15 euro loon en 0,85 (7,67%) euro vakantiegeld. In tegenstelling tot een gewone job krijg je dus geen apart vakantiegeld achteraf.