ONZE LABELS

Draaien allemaal om gastvrijheid, vrienden maken en persoonlijke ontwikkeling, allemaal gebundeld door onze Mise en Place-cultuur.

De afgelopen 20 jaar heeft Mise en Place de netwerken tussen onze partners en onze getalenteerde studenten verder verbeterd en uitgebreid. We begrijpen hoe we onze studenten kunnen selecteren, trainen en verbinden met de top van de horeca-, evenementen- en cateringsector. Partner, talent of vriend. We leren en groeien samen.

Mise en Place

Mise en Place Service kan u op basis van uw (tijdelijke) behoefte voorzien van gastvrije, gastgerichte en representatieve bedieningsmedewerkers. Deze medewerkers zijn inzetbaar in de banqueting, (exclusieve) partycatering en evenementen. Zowel voor de korte als lange termijn.

Mise en Place Kitchen richt zich op de training, ontwikkeling en projectmatige tewerkstelling van culinaire specialisten. We hebben passie voor eten en mensen.

Op basis van uw behoeften bieden wij professioneel en opgeleid personeel voor verschillende onderdelen binnen de evenementenbranche. Van muntenverkoop, F&B-werknemers en coördinatoren van F&B-verkooppunten tot obers en ontvangstmedewerkers.

Mise en Place Logistics biedt alle non-food gerelateerde ondersteuning voor allerlei verschillende soorten evenementen. Mise en Place Logistics biedt een antwoord op bijna al uw logistieke personeelsaanvragen en verzekert u van een oplossing van A-Z.

U heeft personeel nodig, maar moeite met papierwerk, kosten of werkgeversrisico’s? Maakt u zich geen zorgen. Staffable Payroll zorgt voor alle moeilijkheden en zorgt ervoor dat uw medewerkers in goede handen zijn. Wij helpen u bij het faciliteren van personeel en bij de ontwikkeling van uw medewerkers om de groei van uw bedrijf te ondersteunen.

Staffable

Om een ​​effectieve en duurzame kwaliteitsverbetering te bewerkstelligen, moeten mensen altijd het middelpunt van aandacht zijn. We zien het ontwikkelen van talenten door training en coaching als de sleutel tot succes. Q-staff streeft naar het ontwikkelen van mensen in de horeca.

Q-staff

UW PARTNER IN GASTVRIJHEID

 

Meer dan 23 jaar ervaring,

meer dan 50 kantoren in 5 landen,

8 gespecialiseerde labels,

meer dan 8000 getrainde hospitality medewerkers.

Dat is Mise en Place.

STORYTELLING

Elk groot bedrijf is ooit begonnen in een garage…

…en Mise en Place is geen uitzondering. We zijn in 1994 vanuit een kleine groep in Maastricht
(Nederland) uitgegroeid tot een volwassen organisatie die zijn stempel drukt op de horeca. Ondanks grote veranderingen hebben we vanaf het begin altijd vastgehouden aan de ‘samen-grondslag’. We hebben een vriendelijke werkomgeving aangemoedigd en “synergy” gecreëerd. Daarom zijn we erin geslaagd om een ​​uitgebreid internationaal netwerk van partners en talenten op te zetten, die allemaal een passie hebben voor wat ze doen.

Deze organisatie kon zich alleen maar ontwikkelen en uitbreiden vanwege de talenten van haar
medewerkers. Ons doel is om studenten aan te trekken, te ondersteunen en in hen te investeren die er voortdurend naar streven de verwachtingen te overtreffen. Als jij hebt wat nodig is, zie je jezelf in een mum van tijd in onze rangen stijgen. We bieden onze medewerkers de mogelijkheid om te groeien en hun verborgen potentieel te ontdekken. We zijn er trots op dat we voortdurend het beste naar boven halen bij alle mensen die we ontmoeten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de eindeloze energie en positiviteit van onze Mise en Place-medewerkers.

-sinds 1994-

1994

WAAR HET ALLEMAAL BEGON:

Ons bedrijf begon in een kleine studentenkamer op de campus van de hotelschool in Maastricht. In die kleine ruimte hebben we de basis gelegd voor wat nu een internationale organisatie is geworden, met al zijn labels en meerdere netwerken. Van de universiteit, naar een garage, naar een klein kantoor aan de Spoorweglaan in Maastricht; we hebben altijd gestreefd naar hoge kwaliteit, goed opgeleid personeel en natuurlijk plezier.

ONZE TRECHTER

Vanaf het begin hebben we gewerkt aan het omkeren van de structurele hiërarchie van traditionele bedrijven. Onze jobpers zijn het belangrijkst voor ons, en daarom zetten we hen op de eerste plaats.

salesmap 1994Sjaakie, ons eerste bedrijfslogo 1994-2007

1995

MISE EN PLACE CATERING

Voor onze allereerste evenementen in België moesten we onze jobpers inzetten. Dat is toen we onze allereerste Mise en Place-bus kochten.

salesmap 1995

1996

 Mise en Place UTRECHT

 Ons oudste kantoor in Nederland, naast ons kantoor in onze thuisstad Maastricht. Het heeft slechts een paar jaar geduurd om na de opening van deze vestiging nog veel meer kantoren te openen.

Een STANDAARD UNIFORM voor alle jobpers

1997

Mise en Place AMSTERDAM

Wat begon met een paar klusjes in 1997, is sindsdien uitgegroeid tot een gevestigd en divers kantoor. In 2017 splitste het kantoor zich op in Amsterdam en Amsterdam Zuid.

THE SJAAKIE VALUTA

Een goede jobper moet worden beloond! Onze Jobpers kunnen “Sjaakies” verdienen via ons bonusprogramma. Deze munten zijn inwisselbaar in verschillende meewerkende bars, met 1 Sjaakie ter waarde van 1 bier.

salesmap 1997

1998

Mise en Place bereikte

1000 JOBPERS

1999

Mise en Place TILBURG

 Mise en Place AACHEN

Gezien de sterke verbinding tussen de Nederlandse kantoren Heerlen/Maastricht en de meest
westelijke stad van Duitsland, was het redelijk eenvoudig om onze activiteiten uit te breiden naar een ander land. Ons eerste Duitse kantoor werd opgericht in Aken.

EERSTE SILVER CIRCLE IN NEDERLAND

The Silver Circle – oftewel “Societé de tire Bouchon d’argent” zoals het oorspronkelijk werd genoemd- is ons alumni-netwerk. De Silver Cirlce is het laagste niveau in onze piramide. Na 1000 joburen gewerkt te hebben, wordt elke jobper bekroond met een silver waiter’s friend en wordt hij een deel van onze Silver Circle. Hier krijgen onze jonge studenten de kans om kennis te maken met de oudere generaties van Mise en Place die nu werkzaam zijn als artsen, advocaten, marketeers, enz.

MISE EN PLACE EVENTS NEDERLAND

Als gevolg van een toename in boekingen voor grotere festivalevenementen en concerten, maakte Mise en Place van de gelegenheid gebruik om studenten in de zomer makkelijke banen aan te bieden. De vraag was zo hoog dat we een gespecialiseerd label konden lanceren om te voorzien in dit deel van de horeca.

2000

CUISE EN PLACE

In 2000 lanceerden we ons specialisme “kitchen”. Toen heette het Cuise en Place, tegenwoordig
gewoon Cuise.

EERSTE MFWHBRT

De Mega Funky White Hype Bebe Röem Tour was een wintersport tour voor al onze talenten van de gehele organisatie. Destijds was het de voorloper van Instroom (2013) en is het in totaal 12 keer georganiseerd. De herleving van de “Wintersport” in 2018 heeft als doel het hele bedrijf te bedanken voor hun harde werk in de afgelopen jaren.

salesmap 2000

2001

Mise en Place ROTTERDAM

Mise en Place EINDHOVEN

2002

Mise en Place DÜSSELDORF

 MISE EN PLACE BELGIUM

Het Europese trio is voltooid. Sinds 2002 vormen Nederland, Duitsland en België een sterke basis in het westen van Europa.

EERSTE IMPW

Onze jobpers spelen een essentiële rol bij het vormgeven van het toekomstige succes van ons bedrijf. We hebben een reeks “International Multiple Power Weekends” met als doel tegemoet te komen in hun bedenkingen en feedback te verzamelen. Wij zijn een organisatie die ernaar streeft de beste te zijn en we vinden voortdurend nieuwe manieren om opnieuw te ontwikkelen en onszelf opnieuw te ontwerpen om uitdagingen aan te gaan en kansen te grijpen.

CHIEF FUN OFFICER

Plezier is een van onze belangrijkste waarden binnen de organisatie en volgens onze jobpers
waarschijnlijk de belangrijkste. Om het plezier in alle aspecten van de organisatie te verzekeren en te verbeteren, hebben we besloten om de functie van CFO (Chief Fun Officer) te creëren.

2003

Mise en Place DEN HAAG

Mise en Place KÖLN

PROJECT MANAGERS GROEP

Om onze projectmanagers te ondersteunen en hen toekomstige carrièremogelijkheden aan te
bieden, hebben we de Project Managers Groep opgericht. Dit functioneert momenteel als een
succesvolle manier om onze goed opgeleide projectmanagers verder te helpen in de industrie.

2004

STAFFABLE PAYROLL

We merkten dat onze partners een manier nodig hadden om hun loonlijsten te verwerken. Daarom hebben we een bedrijf ontwikkeld dat zich richt op alle payroll-gerelateerde problemen voor onze toekomstige horecapartners en zakelijke relaties.

EERSTE SUMMER6CAMP

Eagles vs. Lions! Ons eerste interne voetbaltoernooi tussen onze kantoren in Heerlen en Aken (Eagles vs. Lions) was zo populair dat het in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid is tot een enorm sport-, entertainment- en muziekfestival met meer dan 1000 bezoekers per jaar. Onze kantoren vanuit heel Europa concurreren in een internationaal toernooi om het zes-spellen-kampioenschap te winnen en internationale glorie te behalen.

Mise en Place HAMBURG

Mise en Place LEUVEN

Mise en Place LUIK

Mise en Place TRIER

Mise en Place GENT

10.000 JOBPERS

2005

Mise en Place BERLIN

Mise en Place MÜNCHEN

Mise en Place FRANKFURT

MISE EN PLACE KITCHEN

In 2005 veranderde Cuise en Place in Mise en Place Kitchen.

CONFEDERATION CUP GERMANY

Salesmap 2005

2006

JAAR THEMA 200B

Elk jaar proberen we te focussen op een nieuw thema. Het thema voor ons eerste jaar was 200B. “Binnen halen, Boeien, Binden, Behouden”, wat betekent: onze talenten bereiken, inspireren, trainen en behouden. Dit was zo succesvol dat we meer dan 10 jaar later de impact nog steeds kunnen voelen.

Mise en Place NIJMEGEN

Mise en Place ENSCHEDE

Mise en Place BOCHUM

FIFA WORLD CUP DUITSLAND

2007

Mise en Place ANTWERPEN

Mise en Place WENEN

We hoorden de bergen in Wenen onze naam roepen en in 2007 werd ons eerste kantoor in
Oostenrijk werkelijkheid. We zijn nu de trotse eigenaar van onze eigen Mise en Place Office in de hoofdstad.

EVENT LOGISTIC SOLUTIONS DUITSLAND

Bij elk evenement heeft u professionele medewerkers nodig die kunnen helpen met alle logistieke taken en verplichtingen. Na 10 jaar ervaring en kennis in de horeca te hebben opgedaan, hebben we besloten om een ​​nieuw gespecialiseerd label te lanceren.

2008

Mise en Place STUTTGART

Mise en Place HANNOVER

Mise en Place SALZBURG

Q-STAFF NEDERLAND

Q-Staff is opgericht als een interne organisatie die zich richt op het ontwikkelen van onze eigen Mise en Place Academy. Tegenwoordig verbetert Q-staff de ontwikkeling van menselijk talent van andere organisaties binnen de horeca.

2009

CUISE

In 2009 hebben we de merknaam van onze keukenafdeling veranderd in Cuise en vanaf dat moment hebben we dit in Nederland verder ontwikkeld. Datzelfde jaar hebben we ook onze eerste “Culinaire Inspiratie” opgesteld: een boekje vol fantastische recepten, gevuld met bijdragen van een aantal leidende chefs in onze partnerbedrijven.

Mise en Place BREDA

Mise en Place CURAÇAO

Mise en Place HASSELT

TIENDE EDITIE MFWHBRT

CONFEDERATION CUP – ZUID AFRIKA

2010

Mise en Place GRONINGEN

Mise en Place BRUSSEL

CUISE DUITSLAND

2011

Mise en Place MIDDELBURG

Mise en Place BARCELONA

Mise en Place GENT

Mise en Place LEIDEN

CUISE BELGIË

STAFFABLE BELGIË

2012

Mise en Place DEN BOSCH

Mise en Place KORTRIJK

CUISE OOSTENRIJK

MISE EN PLACE ACADEMY

In 2012 hebben we toegezegd ons bedrijf tegen 2024 te transformeren tot een opleidingsinstelling.

2013

Mise en Place DORTMUND

EERSTE EDITIE INFLOW

Leren. Groeien. Leiden. Instroom is een jaarlijks georganiseerd evenement om 100 toekomstige
leiders de kans te geven zich te focussen op hun persoonlijke groei. We bieden een
levensveranderende en stimulerende week in de bergen van Barcelona, ​​waar ze kunnen profiteren van hoogstaand onderwijs.

2013

2014

Mise en Place ESSEN

CHATEAU JERUSALEM

Ons internationale ondersteuningskantoor, gevestigd in Maastricht, waar Mise en Place werd
opgericht.

2014

2015

4 PIJLERS VAN MISE EN PLACE

Ons bedrijf is gebouwd op vier hoofddoelen: cultuur opbouwen, kennis delen, talent ontwikkelen en de kwaliteit voortdurend verbeteren.

Mise en Place HAARLEM

Mise en Place BRAUNSCHWEIG

Mise en Place BONN

Mise en Place HEIDELBERG

Mise en Place MAINZ

JAAR THEMA HAPINNESS

Geluk wordt voor 50% bepaald door de beslissingen die je neemt. Daarom hebben we in 2015
besloten ons te concentreren op het geluk van de mensen in onze organisatie. We hebben een Chief Happiness Officer in dienst om onze talenten te ondersteunen en we zijn een Happiness-tour gestart langs al onze kantoren in Europa.

2016

Mise en Place AMSTERDAM II ZUID

Mise en Place NAMUR

MISE EN PLACE UK

Gelanceerd in London

Mise en Place ZWOLLE

Mise en Place LEEUWARDEN

Q-STAFF BELGIË

Q-STAFF DUITSLAND

STAFFABLE PAYROLL

Nieuwe visie: “We hebben passie voor verandering, volledig gericht op het faciliteren van menselijke ontwikkeling en uitstekende kwaliteit. Deze basis maakt ons een toonaangevende hospitality partner. We verzekeren groei en verbetering van diegenen die de industrie vooruit willen helpen. We zetten medewerkers op de eerste plaats, stimuleren hun passie en maximaliseren de effecten van hun talenten door ontwikkeling.”

2017

Mise en Place POTSDAM

OPLEIDINGSINSTELLING

Mise en Place bevindt zich in de ontwikkelingsfase naar het worden van een opleidende organisatie. We richten ons op de mensen omdat we geloven dat het ontwikkelen van hun vaardigheden vervolgens ons bedrijf zal ontwikkelen. Om hen te ondersteunen, hebben we een aantal nieuwe belangrijke rollen binnen onze organisatie geïntroduceerd: Chief Learning Officer (CLO), Chief Development Officer (CDO) en Chief Empowering Officer (CEO).

2022

WORDT VERVOLGD…

skyline